Dame met vlechten en USA shirt

ANTI-AGING – HOE JE (BIJNA) VOOR ALTIJD JONG BLIJFT

We werken er hard aan om er voor altijd jong uit te blijven zien, alsof we in de twintig of dertig zijn. We doen er alles voor – maar wat maakt ons ouder en hoe kunnen we het effect van onze levensstijl op onze huid en ons lichaam beperken? Wat gebeurt er in je huid en wat kun je doen – op een gemakkelijke, niet-complexe manier.

WAT HOUDT VEROUDERING VAN JE LICHAAM PRECIES IN?

Schade aan de huid treedt op wanneer deze wordt blootgesteld aan vrije radicalen, als gevolg van oxidatie. Het is eigenlijk hetzelfde wat er gebeurt wanneer een appelschijfje bruin wordt, of hoe een open kokosnoot wordt blootgesteld aan de lucht en begint af te breken. Het is een natuurlijk proces dat alle cellen overkomt, ook die in ons lichaam. Oxidatie is nodig om ons lichaam draaiende te houden, maar als het gebeurt raakt ongeveer 2% van onze cellen beschadigd en veranderen in vrije radicalen.

Vrije radicalen binden zich aan andere moleculen en beschadigen de DNA-structuren daarin – en dit is waar huidveranderingen beginnen. Om onszelf tegen deze oxidatie te beschermen, hebben we antioxidanten nodig (ja, het lijkt zo voor de hand liggend toch?). Met de manier waarop we tegenwoordig ons leven leiden, behandelen we ons lichaam niet als een tempel – door het bloot te stellen aan onnodige stress, schadelijke zonnestralen, vervuiling – hebben we antioxidanten nodig om gezond te blijven en onze huid in topconditie te houden.

HYDRATATIE, HYDRATATIE

Hydratatie! Dat is pas echt essentieel om het lichaam te laten functioneren. Iedereen blijft het zeggen, maar het is echt zo belangrijk. Om het simpel te houden, gaan we ons in deze post concentreren op de anti-verouderings voordelen van drinkwater – maar lees hier meer over wat het drinken van voldoende water voor je lichaam kan doen

Kortom: al onze organen hebben veel water nodig om goed te kunnen functioneren. Als we langdurig uitgedroogd blijven, moet elke cel, elk orgaan en systeem in het lichaam harder werken, wat betekent dat we sneller verouderen. Door voldoende water te drinken, blijf je letterlijk langer jong voelen, kijken en handelen.

EET JE GROENTEN

Eet veel kleurrijke groenten en fruit. De antioxidanten in bladgroenten, dieprode tomaten, bosbessen en wortelen helpen voorkomen dat die onstabiele moleculen (vrije radicalen) gezonde cellen beschadigen. Vul dus voor elke maaltijd ongeveer de helft van jouw bord met fruit en groenten (5-9 porties/dag). Ziet er heerlijk uit – voed je lichaam en geest.

KOKOSOLIE OM JONG TE BLIJVEN

Wat je op je huid smeert, heeft ook invloed op hoe het deze verouderd. Kokosolie helpt rimpels te minimaliseren door de productie van collageen (het vezelachtige eiwit dat weefsel verbindt) en vervanging te bevorderen.

Kokosolie is een vetzuur met middellange keten dat de huid tegelijkertijd beschermt en geneest. Het is ook een effectieve zonnebrandcrème en blokkeert 20 procent van de schadelijke stralen. In feite brengt de olie voedingsstoffen terug in je huid, in tegenstelling tot conventionele producten die de huid verstikken en geen voedingswaarde bieden.

Hydrateer je gezicht en lichaam met pure kokosolie om langer jong te blijven.

BEHANDEL JE LICHAAM ALS EEN TEMPEL

Het spreekt voor zich. Als je je lichaam goed behandelt, gaat het langer mee. Behandel je lichaam zoals je een paar Louboutins zou doen en het komt goed. Uiteindelijk is gezond blijven de enige manier om een rijk leven te leiden en echt te profiteren van alles wat deze wereld te bieden heeft.

Share this post

De waardering van www.bisococo.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.
Scroll naar boven