coconutoilforyourskin

DE VOORDELEN VAN KOKOSOLIE VOOR DE HUID

Zoals je wellicht weet heeft kokosolie veel toepassingen en veel voordelen. We hebben er een paar verzameld met de hulp van onze vrienden bij Always Healthy Living.

Hydraterend

Kokosolie is een geweldige vochtinbrengende crème die het verlies van water door de huid voorkomt en helpt om het er verzorgd, zacht en goed gehydrateerd uit te laten zien. De vetzuren die het bevat worden door het huidoppervlak geabsorbeerd waar ze een laag vormen die helpt de huidbarrièrefunctie te verbeteren. Studies hebben bevestigd dat het de huid kan hydrateren en droge, jeukende en schilferige huiddelen kan verbeteren.

Anti-veroudering

Kokosolie bevat een aantal antioxidanten, waaronder de fenolverbindingen p-coumarinezuur en ferulinezuur. Dit zijn ingrediënten die vaak in dure huidverzorgingsproducten worden aangetroffen vanwege hun vermogen om schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen, te voorkomen. Een aanzienlijk deel van de leeftijdsgerelateerde schade die op uw huid verschijnt, wordt veroorzaakt door vrije radicalen die worden gegenereerd na blootstelling aan UV-licht van de zon en verschillende gifstoffen in het milieu. Deze beschadiging tast de structurele eiwitten collageen en elastine aan waardoor ze verzwakken en lijntjes en rimpels ontstaan. Kokosolie biedt ook directe bescherming tegen de zon door UV-stralen te blokkeren. Studies hebben aangetoond dat het een SPF van ongeveer 8 heeft. Het mag echter niet worden gebruikt in plaats van een zonnebrandcrème, omdat de fotobescherming die het biedt te laag is.

Acne

Hoewel er geen klinische onderzoeken zijn uitgevoerd om de effectiviteit van kokosolie voor de behandeling van acne te onderzoeken, zijn er wel signalen waarbij kokosolie een positief effect heeft gehad bij acné. De vetzuren die grotendeels bestaan uit kokosolie, laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur hebben allemaal wetenschappelijk bewezen antibacteriële eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat zowel laurinezuur als caprinezuur de acne veroorzakende bacterie P. acnes kunnen doden. Deze vetzuren hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen getoond bij het bestrijden van acne-infectie. De antioxidanten die het bevat kunnen ook helpen bij het voorkomen van acne. Topische antioxidanten worden verondersteld nuttig te zijn bij het voorkomen van de ontwikkeling van acne, omdat oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen aan het talg in de huidporiën wordt beschouwd als een belangrijke stap in het creëren van de omstandigheden waarin de bacteriën kunnen gedijen.

Eczeem

Er zijn aanwijzingen dat kokosolie effectieve verlichting kan bieden bij eczeem. Zoals hierboven vermeld, is het vermogen van kokosolie om gebieden met een droge en jeukende huid te hydrateren. Recente studies hebben ook aangetoond dat het de conditie van een soort eczeem, atopische dermatitis, kan verbeteren. In één onderzoek vertoonden patiënten die werden behandeld met virgin kokosolie een verbetering van de hydratatie van de huid, waarbij 95% de uitroeiing van de koloniserende bacterie Staphylococcus aureus aantoonde. Dit is belangrijk, omdat is vastgesteld dat de aanwezigheid van deze bacterie irritatie van de huid veroorzaakt bij eczeempatiënten en direct in verband is met de ernst van de aandoening.

Psoriasis

Kokosolie is een potentiële natuurlijke behandeling voor psoriasis. Tot nu toe zijn er geen studies die de effectiviteit ervan bevestigen. Maar er zijn signalen van mensen die beweren dat het verlichting biedt. Dit kan te wijten zijn aan de bekende ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen van kokosolie.

Geneest wonden

Een aantal dierstudies hebben aangetoond dat kokosolie kan helpen bij het genezen van wonden wanneer het op de huid wordt aangebracht. In één onderzoek bij ratten resulteerde behandeling met virgin kokosolie in snellere genezing van wonden, toename van collageenproductie op de wondplaats, verhoogde fibroblastactiviteit en verhoogde enzymatische antioxidantactiviteit. In een ander onderzoek werden brandwonden aanzienlijk verbeterd met als eindconclusie dat kokosolie effectief is als middel om brandwonden te helen.

Zonnebrand

Als je te lang in de zon hebt gelegen en je huid rood en verbrand is, kan kokosolie voor verlichting zorgen. De hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen de huid kalmeren en het jeukende en pijnlijke gevoel verminderen. Zonnebrand kan erger worden naarmate er nog vele uren nadat je uit de zon bent gekomen nog meer schade optreedt. Kokosolie bevat vitamine E die de vorming van zonnebrandcellen kan minimaliseren.

Schimmelinfecties

De vetzuren in kokosolie zijn niet alleen antibacterieel, maar hebben ook schimmelwerende eigenschappen. Hoewel de meeste schimmelinfecties maar klein zijn, kunnen ze zich soms flink verspreiden. Zowel ringworm- als schimmelinfecties beginnen klein, maar kunnen oplaaien en een groter probleem worden op verschillende delen van je lichaam. In één onderzoek bleek pure biologische kokosolie effectiever te zijn in het doden van gist dan de algemeen voorgeschreven antischimmelmedicatie fluconazol.

Als reiniger

Met een tube kokosolie kun je overwegen om een aantal van je op chemicaliën gebaseerde schoonheidsproducten weg te doen. Vanwege de verbazingwekkende hydraterende, anti bacteriële en schimmelwerende eigenschappen is het een effectieve reiniger voor je gezicht. Het verwijdert gemakkelijk overtollige olie, vuil en bacteriën. En het werkt ook als make-up remover. Zelfs met moeilijk te verwijderen oogmake-up zoals waterproof mascara.

Scheren

Kokosolie kan worden gebruikt als een natuurlijk alternatief voor scheerschuim. De hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen kalmeren de huid en helpen scheerirritatie en droogheid te voorkomen. Ook na het scheren heeft kokosolie een verzorgende werking op de geïrriteerde huid.

Massage olie

Met zijn combinatie van hydraterende, anti-aging en huidbeschermende eigenschappen is kokosolie een goede massageolie voor het lichaam. Je kunt het verder versterken door 5 druppels rozenolie (of je favoriete etherische olie) toe te voegen aan 1 eetlepel kokosolie om het een ontspannende geur en huidverjongende eigenschappen te geven.

Lippenbalsem

Als je last hebt van droge en schrale lippen, overweeg dan om kokosolie te gebruiken als natuurlijke lippenbalsem. Het vermogen om de huid te helpen vocht vast te houden, zorgt ervoor dat je lippen er zacht, glad en kissable uitzien en aanvoelen.  

Share this post

De waardering van www.bisococo.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.
Scroll naar boven